210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

The Sage Story (Η Ιστορία του Φασκόμηλου)

The Sage Story (Η Ιστορία του Φασκόμηλου)

Γνωρίζετε γιατί το Φασκόμηλο είναι ο Βασιλιάς του ενεργειακού καθαρισμού και της πνευματικής υγιεινής ?

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας μικρός αειθαλής θάμνος που ονομάζονταν Φασκόμηλο. Από τους προϊστορικούς χρόνους ήταν ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα (20 διαφορετικά είδη φύονται στη χώρα μας), σαν ένα φυτό με ξεχωριστές ιδιότητες και χρησιμοποιείτο ως αφέψημα ή ως βότανο σε θεραπευτικά έλαια και αλοιφές.

Οι θαυμαστές του ιδιότητες δεν έμειναν για πολύ καιρό κρυφές, καθώς πολλοί πολιτισμοί τις αναγνώρισαν, όπως οι Άραβες που  πίστευαν ότι το φασκόμηλο μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, οι νονοί του οι Λατίνοι που του χάρισαν το βοτανικό του όνομα Salvia από το λατινικό Salvere (θεραπεύω), και οι Κινέζοι που το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και θεωρούν ότι έχει περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες από το τσάι.

Τον ίδιο καιρό, στη μακρινή Αμερική, οι ιεροί θεραπευτές των ινδιάνων οι Σαμάνοι, ήδη γνώριζαν την σπουδαιότητά του, και μας χάρισαν ένα νέο τρόπο για να απολαμβάνουμε τις υπέροχες ιδιότητες του Φασκόμηλου και αυτός ο τρόπος είναι το smudging, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει το φασκόμηλο ο γίγαντας του ενεργειακού καθαρισμού.

Καθώς περνούσε ο καιρός, το Φασκόμηλο μεγάλωνε και παρότι δεν ψήλωνε και πολύ (φτάνει έως 60εκ.), έδειχνε τη μοναδική του δύναμη.

Νέο ακόμα, το φασκόμηλο απολάμβανε να προσφέρει απλόχερα τις βιταμίνες του (ναι αλήθεια έχει, και πολλές), τις αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, και να συμβάλει σε θέματα ομορφιάς και καθαριότητας.

Τα χρόνια πέρασαν και οι άνθρωποι μελέτησαν, εξελίχθηκαν και πολύ γρήγορα κατανόησαν το γεγονός πως τα πάντα γύρω μας αποτελούνται από ενέργεια, εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως πνευματική υγιεινή και ενεργειακός καθαρισμός χώρου και ότι εκτός από τις ιατρικές – θεραπευτικές ιδιότητες, τα βότανα έχουν και ένα άλλο είδους ιδιότητες, τις ενεργειακές.

Μελετώντας τις πρακτικές των σοφών σαμάνων, πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι το κάψιμο του φασκόμηλου είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγνές μεθόδους καθαρισμού ενός ατόμου, μιας ομάδας ανθρώπων ή του χώρου, για την απαλλαγή από ανεπιθύμητες αρνητικές ενέργειες, προστασία, ευημερία και καλή τύχη.

Σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι το μικρό Φασκόμηλο δεν είναι καθόλου μικρό και ότι κάθεται επάξια στη θέση του βασιλιά των ενεργειακών φυτών.

Δείτε τα προϊόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.