210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Dragon and Phoenix – Δράκος και Φοίνικας

Dragon and Phoenix – Δράκος και Φοίνικας

Το απόλυτο σύμβολο της Αγάπης. Τι συμβολίζουν ο Δράκος και ο Φοίνικας ? Γιατί είναι το απόλυτο σύμβολο της Αγάπης ?

Η Δύναμη της αγάπης. Η αρχή των πάντων σε μια τόση δα φράση. Έχετε σκεφτεί ποτέ, ποια είναι αυτή δύναμη και πως συμβολίζεται?

Με βάση τη γνώση ότι όλα γύρω μας είναι ενέργεια και τα πάντα διέπονται από δυνάμεις, αν ψάξουμε να συμβολίσουμε τις δυνάμεις της αγάπης τότε το σύμβολό μας, είναι ο Δράκος και ο Φοίνικας.

Όταν σκεφτόμαστε έναν Δράκο και ένα Φοίνικα, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια φοβερή μάχη. Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε, ότι πρόκειται για δύο από τα πιο δυνατά και αρχαία ζώα. Όμως αν παρατηρήσουμε, σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς, έχουμε αναφορές και παραδόσεις σχετικά και με τα δύο, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Δράκος : Το άκουσμα του προκαλεί δέος και τρόμο στις καρδιές των ανθρώπων, ενώ έχουν γραφτεί αναρίθμητες ιστορίες που τον περιγράφουν. Η λέξη Δράκος είναι Ελληνική καθώς και οι ρίζες του Δράκου. Προέρχεται από το ρήμα δέρκομαι που σημαίνει «βλέπω» και ως ονομασία παραπέμπει σε έναν άγρυπνο φρουρό, φύλακα μιας περιοχής ή ενός θησαυρού. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το νερό και το υγρό στοιχείο και θεωρείται ο βασιλιάς των υδάτων και του καιρού.

Ο Δράκος είναι η αρσενική αρχέγονη δύναμη Γιάνγκ. Είναι ο Άντρας. Συμβολίζει την ευημερία, την προστασία, την ασφάλεια, τη δύναμη και την τελειότητα, την τόλμη, τον ηρωισμό και την επιμονή, την αριστοκρατία και τη θεότητα. Ένας δράκος υπερνικά τα εμπόδια έως ότου η επιτυχία γίνει δική του. Είναι ενεργητικός, αποφασιστικός, αισιόδοξος, ευφυής και φιλόδοξος.

Φοίνιξ : Ο Φοίνιξ (από το ελληνικό «φοινός» = πορφυρός, βαθυκόκκινος) το αθάνατο πτηνό του Ηρόδοτου με τη μοναδική ικανότητα να ξαναγεννιέται απ’ τις στάχτες του. Με την περίτεχνη ομορφιά του, βασιλεύει στον φτερωτό κόσμο και είναι ο βασιλιάς των πτηνών. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη φωτιά και ικανός να την ελέγξει.

Ο Φοίνικας είναι η θηλυκή αρχέγονη δύναμη Γιν. Είναι η Γυναίκα. Συμβολίζει την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση, την ομορφιά και την καλή τύχη. Ο Φοίνικας ενσαρκώνει τις πέντε αρετές. της καλοσύνης, της δικαιοσύνης, της ευπρέπειας, της σοφίας και της ειλικρίνειας. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να βλάψει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του.

Τα δύο τους θεωρούνται ότι είναι τα πιο ισχυρά πλάσματα στο ζωικό βασίλειο, το καθένα για τις δικές του ξεχωριστές ιδιότητες και είναι από τα ελάχιστα που θεωρούνται πνευματικοί οδηγοί (Spirit Animal) του ανώτερου εαυτού.

Όταν όμως συνδέονται ο Δράκος και ο Φοίνιξ αποκτούν ένα μοναδικό συμβολισμό καθώς είναι το τέλειο ζευγάρι και θεωρούνται η πιο ισχυρή αναπαράσταση της αγάπης, της ισορροπίας, της ειρήνης και της αρμονίας. Αυτές οι δύο δυνάμεις σε συνδυασμό φέρουν την τέλεια ισορροπία καθώς αλληλοσυμπληρώνονται.

Κατά τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, ο συνδυασμός των 2 σε ένα χώρο, φέρνει ισορροπία, αρμονία, αγάπη και καλή τύχη.

Ο συγγραφέας Νταν Μπράουν έγραψε κάποτε:

«Οι αρχαίοι οραματίζονταν τον κόσμο τους σε δύο μισά – αρσενικό και θηλυκό. Οι θεοί και οι θεές τους εργάστηκαν για να διατηρήσουν μια ισορροπία δυνάμεων. Η ισορροπία αυτή, ονομάστηκε Γιν και Γιανγκ. Όταν το αρσενικό και το θηλυκό ήταν ισορροπημένα, υπήρχε αρμονία στον κόσμο. Όταν δεν ήταν ισορροπημένοι, επικρατούσε χάος».

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.