210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Sun & Moon (Ήλιος & Σελήνη)

Sun & Moon (Ήλιος & Σελήνη)

Ο ήλιος και η σελήνη αποτελούν το αντικείμενο πολλών έργων τέχνης στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο συμβολισμός και των δύο είναι γνωστός καθώς είναι αρχέγονες δυνάμεις, αλλά όταν εμφανίζονται μαζί  αντιπροσωπεύουν την έλευση των αντίθετων δυνάμεων, συμβολίζοντας την ενότητα και τη συνεργασία μέσα στην ποικιλομορφία.

Ως αντίθετες δυνάμεις αντιπροσωπεύονται συχνά από το αρσενικό και το θηλυκό.

Ο ήλιος θεωρείται ότι έχει αρσενικές ιδιότητες όπως θάρρος, ανεξαρτησία, βεβαιότητα και είναι σύμβολο της σταθερότητας καθώς καθημερινά ακολουθεί την ίδια διαδικασία, περνάει στον ουρανό με τον ίδιο τρόπο, εκπέμποντας φως και θερμότητα. Είναι σταθερός, αξιόπιστος, απλός, και δεν καλύπτεται ούτε συγκαλύπτεται με κανέναν τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η σελήνη θεωρείται ότι έχει θηλυκές ιδιότητες όπως ευγένεια, ευαισθησία, συμπόνια. Επειδή το φεγγάρι φαίνεται να αλλάζει κάθε βράδυ, όχι μόνο σε σχήμα και μέγεθος, αλλά και σε χρώμα, λέγεται ότι κυβερνά τα συναισθήματα που είναι ασταθή και αλλάζουν ανάλογα με τις σκέψεις, τις στάσεις και τις συνθήκες της ζωής μας.

Το σύμβολο του ήλιου και του φεγγαριού εκφράζει επίσης μια καθολική αρχή της ζωής – ότι εκεί όπου υπάρχει καλό, υπάρχει και κακό. Αναγνωρίζει τις δύο πλευρές του ανθρώπινου πνεύματος – όλοι έχουν καλή πλευρά και κακή πλευρά.

Είναι επίσης ένα ρομαντικό σύμβολο της αγάπης μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας , που συμβολίζει μια συναισθηματική και σωματική ένωση. Το όμορφο απόσπασμα που διαβάσατε δεν αναφέρεται μόνο στον ρομαντισμό, αλλά και στις θυσίες που είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε για αυτούς που αγαπάμε.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.