210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Spirit Animals (Πνευματικά ζώα)

Spirit Animals (Πνευματικά ζώα)

Spirit Animals – Πνευματικά ζώα

Σε ορισμένους πολιτισμούς και πνευματικά συστήματα, υπάρχει η πεποίθηση ότι κάθε άνθρωπος ταξιδεύει σε αυτή η ζωή με ένα πλαίσιο πνευματικών οδηγών, το οποίο περιλαμβάνει και ζώα.

Η έννοια πνευματικό ζώο ή spirit animal αναφέρεται σε ένα πνεύμα με τη μορφή ζώου, που βοηθά, καθοδηγεί ή προστατεύει ένα άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του ή σε συγκεκριμένες καταστάσεις και του οποίου τα χαρακτηριστικά, το εν λόγω άτομο μοιράζεται ή ενσωματώνει.

Αρχικά ένας άνθρωπος μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα ζώα πνεύματος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Μπορούν να έρθουν για να μας δώσουν καθοδήγηση, να μας διδάξουν για τον εαυτό μας και να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την ισορροπία.

Ένα ζώο μπορεί να μας φέρει ένα μήνυμα με διάφορους τρόπους. Μπορούμε να διασχίσουμε σωματικά μονοπάτια με το ζώο, μπορούμε να ονειρευτούμε γι ‘αυτό, να μας επισκεφτεί στους διαλογισμούς μας, ή να το έχουμε ως κατοικίδιο.

Το πνευματικό σας ζώο συχνά αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να δείτε στον εαυτό σας. Αν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τη γενική εικόνα, να το δείτε ως μια συμβολική εκπροσώπηση σας. Ποτέ δεν πρόκειται να αλληλοεπιδράσετε προσωπικά με το ζώο σας. Αλλά δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες όπως συγκεκριμένες συμπεριφορές, χαρακτηριστικά χαρακτήρα κ.τ.λ

Αν παρατηρήσετε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με ένα ζώο μέσα σε μια φυσική αλληλεπίδραση ή σε συμβολική μορφή, τότε το ζώο αυτό έχει ένα μήνυμα ή είναι το πνευματικό σας ζώο. Συνήθως ένα ζώο μπορεί να σας εμφανιστεί ξανά και ξανά με έναν προφανή τρόπο. Για παράδειγμα, ίσως συναντήσατε τρείς γάτες σε τρια διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Στη συνέχεια, ανοίγετε την τηλεόραση και το κανάλι δείχνει κάτι σχετικό με γάτες. Περπατάτε σε ένα κατάστημα και υπάρχουν γάτες που διακοσμούν τον τοίχο. Κάποιος σας συγχαίρει για την εξυπνάδα σας λέγοντας “γάτα είσαι”. Η Disney επανεκδίδει το Αριστόγατες και βλέπετε διαφημίσεις παντού. Η γάτα προσπαθεί να σας μιλήσει.

Αφήστε το πνευματικό σας ζώο να σας επιλέξει ή να έρθει σε σας κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, του χρόνου των ονείρων ή άλλων αλλαγμένων καταστάσεων συνείδησης. Ορίστε την πρόθεση ή ζητήστε από το ζώο να εμφανιστεί σε σας. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω του συστήματος ταρώ ή να εργαστείτε με έναν σαμάνο ή άλλο αδειούχο θεραπευτή ενέργειας για να σας δώσουμε κάποια καθοδήγηση. Επίσης, υπάρχουν ζώα που έχουν συντονιστεί μαζί σας από την παιδική ηλικία χωρίς οικογενειακή προσκόλληση; Υπάρχουν ζώα στα οποία αισθάνεστε έλξη χωρίς καμία λογική εξήγηση; Αν ναι τότε αυτό το ζώο θα μπορούσε να είναι ο πνευματικός οδηγός σας.

Τι είναι το “ζωικό τοτέμ”

Ένα τοτέμ ζώων είναι μια συμβολική απεικόνιση του πνευματικού ζώου. Μπορεί να εκπροσωπείται με τη μορφή ενός φυλαχτού, έμβληματος, άγαλματος, ή κόσμηματος. Επίσης, μπορεί να αντιπροσωπεύει συμβολικά ένα άτομο, μια ολόκληρη ομάδα ομοειδών ανθρώπων ή μια οικογένεια. Τα τοτέμ πιστεύεται ότι είναι τα ζώα που αισθανόμαστε μια πολύ ισχυρή σχέση μαζί τους και μπορεί να μας επηρεάσει σε όλη τη ζωή μας.

Στον σαμανισμό, ένα τοτέμ ζώων προορίζεται να είναι μια αναπαράσταση των χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων που υποτίθεται ότι πρέπει να μάθει, να αποκτήσει ή να ενσωματώσει το άτομο. Έχουν χρησιμοποιηθεί στη σαμανική πρακτική σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Οι κυνηγοί και οι πολεμιστές από τους αρχαίους πολιτισμούς απεικόνιζαν τη λεία τους στους τοίχους κατά τη διάρκεια τελετών για να εξασφαλίζουν άφθονο κυνήγι και να αναγνωρίζουν, να ευλογούν και να ευχαριστούν το πνεύμα του ζώου που θυσιάζεται. Οι αρχαίες φυλές, θρησκείες και πνευματικές παραδόσεις έχουν όλες με κάποια μορφή ενσωματωμένο συμβολισμό των ζώων στις πρακτικές τους.

Πολλές παραδόσεις πιστεύουν ότι ένα ζωικό τοτέμ είναι αυτό που μένει μαζί σας για τη ζωή, τόσο στον φυσικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Αν οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με διαφορετικούς οδηγούς ζώων καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής τους, είναι αυτό το ένα που ενεργεί ως κύριο πνεύμα κηδεμόνα. Το ζώο στην κορυφή του τοτέμ  σας καθοδηγεί σε όλες τις πτυχές της ζωής σας: ψυχικά, συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά. Παρόλο που πιθανότατα θα ταυτιστείτε με διαφορετικά ζώα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, το τοτέμ λειτουργεί ως κύριο πνεύμα κηδεμόνα, με άλλα λόγια το πνευματικό σας ζώο.

Οι ιθαγενείς αμερικανικές παραδόσεις πιστεύουν ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με εννέα διαφορετικούς οδηγούς ζώων που μας συνοδεύουν στη ζωή μας. Έχετε ένα τοτέμ ζώο μέσα σε καθεμία από τις επτά κατευθύνσεις: βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά, πάνω, κάτω, και μέσα στον εαυτό σας. Τα άλλα δύο ζώα πιστεύεται ότι περπατούν στις δύο πλευρές σας.

Βορράς: Μας υπενθυμίζει να ζούμε με ευγνωμοσύνη, πότε να ακούσουμε και πότε να μιλήσουμε.

Νότος: Προστατεύει το εσωτερικό παιδί μας, μας θυμίζει να μείνουμε ταπεινοί και να διακρίνουμε ποιον εμπιστευόμαστε και πότε.

Δύση: Προωθεί την εμπιστοσύνη στην εσωτερική γνώση και τη διάκριση γύρω από τα αντικειμενικά καθήκοντα.

Ανατολή: Σας καθοδηγεί και σας βοηθά μέσα από τις μεγαλύτερες πνευματικές σας προκλήσεις.

Πάνω: Κυβερνά την κατάσταση των ονείρων και μας θυμίζει ότι ήρθαμε από τα αστέρια και θα επιστρέψουμε στα αστέρια.

Κάτω: Εξηγεί πώς μπορείτε να παραμείνετε στη γείωση και στην προσωπική σας πορεία.

Εντός: Σας καθοδηγεί σε ένα προσωπικό μονοπάτι που σας κάνει ευτυχισμένους. Αυτός είναι ο προστάτης του “ιερού χώρου” ή του προσωπικού σας χώρου-ο τόπος στον οποίο δεν έχει ποτέ πρόσβαση οποιοσδήποτε, εκτός αν έχει προσκληθεί.

Δεξιά πλευρά: Προστατεύει την αρσενική πλευρά του σώματος και όλα τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτήν, όπως το θάρρος, τη φωτιά, τη δύναμη, τη δράση, την πράξη και την κίνηση.

Αριστερή πλευρά: Προστατεύει τη γυναικεία πλευρά του σώματος και όλα τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτή, όπως η ροή, η λήψη, η μητρότητα, οι σχέσεις, η ύπαρξη και η διαίσθηση.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.