210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Moon (Σελήνη)

Moon (Σελήνη)

Ποιο άλλο σώμα θα μπορούσε να τραβήξει έναν ολόκληρο ωκεανό από την μια άκρη της ακτής στην άλλη ?

Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη που να μην έχει θαυμάσει έστω και για μια φορά την ομορφιά της, κι αυτό γιατί η σελήνη έχει μια δύναμη διαφορετική από τις άλλες, η οποία δεν μειώνεται ποτέ. Η θηλυκή ενέργειά της (αρσενική Ήλιος-γιανγκ) είναι τόσο ισχυρή, που είναι υπεύθυνη για τη μετακίνηση των ωκεανών, τις παλίρροιες, την ανάπτυξη των φυτών και φυσικά για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις και διαθέσεις ανθρώπων και ζώων.

Αντιπροσωπεύει τη σοφία, τη διαίσθηση, τη μετενσάρκωση και τον πνευματικό κόσμο. Το χρώμα της είναι το αργυρό (ασημένιο -σύμβολο της σαφήνειας, της καθαρότητας και της λαμπρότητας) και θεωρείται η βασίλισσα της νύχτας αφού επηρεάζει όλα τα νυχτόβια ζώα (νυχτερίδα, σκύλος, αρκούδα, λύκος, κουκουβάγια, γάτα, κάβουρας, δελφίνι, λαγός κ.α.)

Αστρολογικά είναι κυβερνήτης του Καρκίνου και γι’ αυτό έχει επιρροές στη σφαίρα της διαισθητικής σκέψης και των συναισθημάτων. Μοιράζεται πολλά στοιχεία με αυτό το ζώδιο, με το σημαντικότερο να είναι το νερό, και λόγω αυτής της σύνδεσης (νερό – παλίρροιες), αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά και το υποσυνείδητο μυαλό (αυτό που βλέπουμε στην επιφάνεια συχνά δεν αντανακλά τι συμβαίνει κάτω από αυτό). Τους ανθρώπους που έχουν ως ζώδιο τον Καρκίνο τους ονομάζουν και φεγγαρόπαιδα.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τις βαθύτερες προσωπικές ανάγκες μας. Συνεχώς περνά μέσα από κύκλους ανάπτυξης και παρακμής και οι φάσεις της θεωρούνται σύμβολα που καθοδηγούν την προσωπική μας ανάπτυξη και εξέλιξη.

Υπάρχουν νύχτες που φαίνεται μεγάλη και απαστράπτουσα και νύχτες που μοιάζει μικρή και δυσδιάκριτη, αλλά αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι αλλάζει συνεχώς, αυξάνεται από ένα λεπτό λουρί σε μια στρογγυλή, λαμπερή σφαίρα και στη συνέχεια σιγά-σιγά ξεθωριάζει πίσω στο τίποτα. Με αυτό τον λεπτό τρόπο, μας υπενθυμίζει ότι όλα τα πράγματα στη Γη έχουν έναν φυσικό κύκλο. Κάθε φάση του κύκλου της Σελήνης έχει ένα μοναδικό οπτικό χαρακτηριστικό και πνευματικό νόημα. Η κυκλική πορεία της σηματοδοτεί τον κύκλο και τον ρυθμό της ζωής.

  1. Νέα Σελήνη ή Νουμηνία: 

Όταν το φεγγάρι είναι τελείως σκοτεινό (ο ήλιος φωτίζει την πλευρά που δεν είναι ορατή σε μας), είναι σύμβολο ενός ήσυχου χρόνου, αντιπροσωπεύει την αρχή του κάτι καινούργιου, τον χρόνο πριν αρχίσει κάτι (το σκοτάδι υποδηλώνει την αρχή, ένα ένστικτο για γέννηση). Θεωρείται χρόνος να κάνετε νέα σχέδια ή να σκεφτείτε ποια έργα και όνειρα θέλετε να θέσετε σε κίνηση. Σε αυτή τη φάση, η ενέργεια βασίζεται σε δύναμη και ένταση. Είναι η ιδανική στιγμή να θέσετε σαφείς προθέσεις και στόχους, να ξεκινήσετε νέα έργα ή νέες ιδέες. Η ενέργεια επεκτείνεται σε μεγάλο βαθμό όταν δηλώνετε ξεκάθαρα τις επιθυμίες σας με απόλυτο ενθουσιασμό.

  • Γέμιση Σελήνης – Φάση Πρώτη, Αύξων Μηνίσκος :

Μετά τη νέα σελήνη, το φωτισμένο τμήμα της αυξάνεται, αλλά λιγότερο από το μισό. Γίνεται μεγαλύτερη και συσσωρεύει δύναμη και ένταση, υποδηλώνοντας την ανάπτυξη. Σε αυτό το στάδιο, υπάρχει κίνηση προς τα εμπρός και ελπίδα για κάτι περισσότερο. Υπάρχει μια πνοή ενέργειας και μια κινητήρια δύναμη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, σε αυτή τη φάση μπορείτε να προσδιορίσετε την εστίασή σας για ανάπτυξη και δέσμευση στα σχέδια, τα όνειρα και τις ιδέες σας. Ο χρόνος μεταξύ της νέας και της πανσελήνου είναι εξαιρετικός για να υλοποιήσει τις νέες προθέσεις που είχατε θέσει στη νέα σελήνη. Είναι καιρός να είστε θετικοί, παρακινημένοι και να αναλάβετε δράση. Υπάρχει μια ενεργειακή επέκταση που υποστηρίζει νέες ιδέες και ακόμη και τη συνάντηση νέων ανθρώπων στη ζωή σας.

  • Γέμιση Σελήνης- Δεύτερη Φάση, πρώτο τέταρτο ή Ημισέληνος:

Αυτή η φάση ονομάζεται “μισή σελήνη”, καθώς φωτίζεται πλήρως το ήμισυ και αυξάνεται. Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος να δημιουργήσετε γερές βάσεις στα σχέδια και τις ιδέες σας. Αυτή η φάση συμβολίζει μια περίοδο αντοχής, αποφασιστικότητας, εστίασης, λήψης αποφάσεων ή επαναξιολόγησης, και δέσμευση για δράση. Θυμηθείτε να συνεχίζετε να προχωράτε παρά τους φόβους, τις αμφιβολίες ή τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσετε στη διαδρομή. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε συναισθηματική ενέργεια σε ένα δημιουργικό πάθος που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα καθήκοντα και να ολοκληρώσετε τους στόχους σας.

  • Γέμιση Σελήνης – Τρίτη φάση, γέμιση έως την Πανσέληνο, Αύξων Αμφίκυρτος:

Μετά το πρώτο τέταρτο, το φωτισμένο τμήμα συνεχώς αυξάνεται, αλλά τώρα είναι περισσότερο από το μισό. Αυτή η φάση είναι το αναπτυξιακό στάδιο όπου οι ιδέες και τα σχέδια μπορούν να καλλιεργηθούν και να εξευγενιστούν. Αντιπροσωπεύει την απόκτηση και την επίτευξη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτό που επιθυμείτε να αποκτήσετε και να αναπτύξετε, όπως φίλοι, πλούτο και δεξιότητες. Επίσης, είναι ο κατάλληλος χρόνος για την πρόοδο και την επέκταση του έργου σας, να λάβετε συνεπή δράση και να ενισχύσετε την αποφασιστικότητά σας.

  • Πανσέληνος :

Σε αυτή τη φάση, το φεγγάρι, η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται όπως στο νέο φεγγάρι, αλλά στην άλλη πλευρά της γης ακριβώς απέναντι από τον ήλιο. Έτσι, ολόκληρο το φωτισμένο τμήμα είναι ορατό στη γη, πλήρης και στρογγυλό. Αυτή η φάση αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα, τον μετασχηματισμό, την υλοποίηση των επιθυμιών σας την ολοκλήρωση και την αφθονία. Είναι χρόνος ευγνωμοσύνης για ότι έχετε καταφέρει ως τώρα. Ένα βράδυ πριν από αυτή τη φάση είναι ιδανικό για την επαναφόρτιση της ενέργειας σας.

  • Χάση Σελήνης- Φάση Πρώτη, Φθίνων Αμφίκυρτος :

Μετά το μέγιστο φωτισμό, το φως μειώνεται σταδιακά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το φεγγάρι είναι περισσότερο από το μισό, αλλά δεν είναι πλήρως φωτισμένο. Καθώς το φεγγάρι φαίνεται να είναι μικρότερο, είναι μια καλή στιγμή να επικεντρωθείτε στην απαλλαγή από τις κακές συνήθειες, το άγχος ή την αρνητική σκέψη.

  • Χάση Σελήνης – Φάση Δεύτερη, Τελευταίο Τέταρτο:

Σε αυτή τη φάση, είναι ένα άλλο “μισό φεγγάρι” και μειώνεται στον φωτισμό. Το φεγγάρι είναι και πάλι μερικώς φωτισμένο, αλλά τώρα μειώνεται σε μέγεθος. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν χρόνο επίγνωσης και εκκαθάρισης. Είναι το σημείο όπου σταματάτε, σκέφτεστε και επαναξιολογείτε για το μέλλον. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάζετε, να έχετε μια υψηλότερη καθολική προοπτική και βοηθά τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη για το επόμενο στάδιο των στόχων και των νέων προθέσεων σας. Είναι η κατάλληλη ώρα για να αφήσετε ανθρώπους και πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Αυτά μπορεί να είναι σχέσεις, αρνητικές σκέψεις, κακές συνήθειες ή στόχοι που δεν σας ενδιαφέρουν πια. Η γνώση για το τι έχει επιτευχθεί και η αναγκαιότητα απαλλαγής από τις αρνητικές σκέψεις και ενέργειες, αποτελούν την προετοιμασία για μια άλλη αρχή, δημιουργώντας νέο χώρο.

  • Χάση Σελήνης- Φάση Τρίτη, Φθίνων Μηνίσκος :

Αυτή είναι η φάση που πρέπει να ξεκουραστείτε, ώστε να  ξεκινήσετε ξανά με ένα σαφές μυαλό για να ακολουθήσετε νέα έργα ή στόχους κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης. Η τελευταία μέρα της χάσης ονομάζεται Μαύρη ή νεκρή Σελήνη.

Να θυμάστε πάντα ότι η Σελήνη έχει μια πλευρά που ποτέ δεν βλέπουμε…

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.