210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Pentacle (Πεντάλφα)

Pentacle (Πεντάλφα)

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πεντάλφα είναι συνώνυμη με τους λάτρεις του διαβόλου και ότι το σύμβολο αυτό έχει την έννοια της ενσάρκωσης του κακού. Όμως η αλήθεια είναι ότι η Πεντάλφα είναι ένα σεβαστό σύμβολο ενέργειας και δύναμης.

Αρχικά, το πεντάγραμμο είναι ένα γεωμετρικό σχήμα και μαθηματικά είναι μοναδικό στο ότι είναι ένα αυτοαναπαραγόμενο σχέδιο. Ένα πεντάγραμμο περιέχει ένα εσωτερικό πεντάγωνο το οποίο στη συνέχεια μπορεί να περιέχει ένα άλλο πεντάγραμμο και ούτω καθεξής στο άπειρο. Ένα πεντάγραμμο και ένα πεντάγωνο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Η διαφορά ενός πενταγράμμου και μιας πεντάλφα είναι ότι η πεντάλφα είναι ένα πεντάγραμμο αστέρι που περιβάλλεται από έναν κύκλο. Ο κύκλος που περιβάλλει το αστέρι συμβολίζει τη σύνδεση και την αμοιβαία σχέση μεταξύ των στοιχείων καθώς και τον κύκλο της ζωής.

Οι πρώτες αναφορές στο πεντάγραμμο βρίσκονται σε κείμενα της Μεσοποταμίας που χρονολογούνται περίπου το 3500 π.Χ. Οι Εβραίοι το θεωρούσαν αναπαράσταση των πέντε βιβλίων του Μωυσή και οι πρώτοι Χριστιανοί φορούσαν το σύμβολο ως προστατευτικό φυλαχτό.

Στον ελληνικό πολιτισμό, ο Πυθαγόρας άρχισε να το χρησιμοποιεί ως ένδειξη προστασίας, πιστεύοντας ότι είναι ένα από τα αγαπημένα σχέδια της φύσης. Οι άκρες του ήταν τα τέσσερα στοιχεία και η Πέμπτη το θείο. Κατά τους πυθαγόρειους, Ύδωρ, Γαία, Ιδέα ή Ιερόν, ΕΙλη (θερμότητα του ήλιου), Αήρ ήταν οι άκρες του πενταγράμμου, με τα αρχικά τους σχηματίζουν τη λέξη «Υ-Γ-Ι-ΕΙ-Α».

Σχετικά με τη φύση, μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα πεντάγραμμο στην καρδιά ενός μήλου, στο πίσω μέρος ενός τριαντάφυλλου ή σε έναν αστερία.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η τροχιά της Αφροδίτης έχει μια αξιοσημείωτη κίνηση που είναι τόσο προβλέψιμη, ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σηματοδοτήσει τον χρόνο με έναν τρόπο. Είναι η πιο ακριβής ένδειξη του χρόνου που διατίθεται στον ουρανό μας τη νύχτα. Το μονοπάτι της Αφροδίτης επισημαίνει ένα οκταετές σχέδιο στο οποίο το ηλιακό ημερολόγιο, το σεληνιακό ημερολόγιο και η θέση των αστεριών μπορούν να συγχρονιστούν μέσα σε δευτερόλεπτα. Προς απογοήτευση πολλών, το σχέδιο σχηματίζει ένα τέλειο πεντάγραμμο. Το φως της Αφροδίτης λάμπει τόσο έντονα στους ουρανούς μας που μόνο ο Ήλιος και η Σελήνη είναι πιο έντονα.

Οι Αιγύπτιοι ήταν σπουδαίοι επιστήμονες και αστρονόμοι και έδωσαν μεγάλη σημασία στις κινήσεις της Αφροδίτης. Η γνώση αυτού του κύκλου της Αφροδίτης επιτρέπει λεπτομερείς προβλέψεις για ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις καθώς και παλιρροιακές πληροφορίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από ιερείς και πρεσβύτερους για να σηματοδοτήσουν ιερές ημέρες και να φυτέψουν καλλιέργειες.

Στην ταοϊστική κινεζική παράδοση ένα πεντάγραμμο είναι οι πέντε φάσεις ή πέντε στοιχεία (φωτιά, γη, μέταλλο, νερό, ξύλο). Το Wuxing είναι η θεμελιώδης φιλοσοφία και δόγμα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και του βελονισμού.

Υπάρχουν παραδείγματα του συμβόλου σε όλη την ιστορία που δείχνουν ότι αυτοί οι πολιτισμοί όχι μόνο κατανόησαν τις γεωμετρικές αναλογίες του συμβόλου, αλλά του απέδωσαν πνευματική σημασία. Είναι εγγενής στη φύση, φαίνεται στα αστέρια και υπάρχει ως δομικό στοιχείο της ζωής.

Η αλήθεια για το Πεντάγραμμο είναι, ότι έχει βαθιά πνευματική σημασία. Συμβολίζει την ενότητά μας με τον Θεό και το σύμπαν καθώς απεικονίζει το πνεύμα να προεδρεύει των τεσσάρων στοιχείων της ύλης (αέρας-φωτιά-νερό-γη). Όταν περικλείεται από τον κύκλο, αυτός συμβολίζει τον κύκλο της ζωής. Μερικοί από τους συμβολισμούς της πεντάλφα είναι οι 5 αισθήσεις, τα 5 στοιχεία, οι 5 κατευθύνσεις, οι 5 πλανήτες (Άρης, Κρόνος, Αφροδίτη, Δίας, Ερμής) καθώς και το ανθρώπινο σώμα.

Για ένα χώρο, είναι το απόλυτο σύμβολο προστασίας. Πιστεύεται ότι φέρνει πνευματικό έλεγχο και προκαλεί την αύρα ή το ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει το σώμα.

Ένα αντίστροφο πεντάγραμμο, με δύο σημεία που προεξέχουν προς τα πάνω, είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει την κάθοδο του πνεύματος στην ύλη και προσελκύει αρνητικές δυνάμεις επειδή ανατρέπει τη σωστή σειρά των πραγμάτων και καταδεικνύει τον θρίαμβο της ύλης πάνω από το πνεύμα.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.