210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Dreamcatcher (Ονειροπαγίδα)

Dreamcatcher (Ονειροπαγίδα)

Ένα από τα πιο διαδεδομένα σύμβολα των Αμερικάνων ιθαγενών (Ινδιάνοι) είναι η γνωστή σε όλους μας Ονειροπαγίδα.

Στις μέρες μας είναι σύμβολο καλής τύχης, αλλά η αρχική της σημασία και κατασκευή ήταν πολύ διαφορετική.

Οι ινδιάνοι πίστευαν ότι ο αέρας της νύχτας είναι γεμάτος από όνειρα. Οι θεραπευτές τους κατασκεύασαν ένα αντικείμενο που το ονόμασαν Ονειροπαγίδα για να προφυλάξουν τα παιδιά από τα άσχημα όνειρα. Ήταν το σύμβολο της αράχνης, που πιστεύεται ότι παρέχει προστασία και άνεση σε μωρά και μικρά παιδιά.
Την κρεμούσαν πάνω από το κρεβάτι των μωρών για να κυνηγήσει τα κακά όνειρα ενώ κοιμόνταν και πίστευαν ότι θα καούν με το φως του ήλιου το πρωί, αφήνοντας πίσω τους καλά όνειρα. Είχε επίσης, στόχο να εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια και να την αντικαθιστά με θετική.

Η Ονειροπαγίδα αποτελείται από ένα ξύλινο στεφάνι που έχει μέσα έναν ιστό και φούντες με φτερά, φυλαχτά, όστρακα, χάντρες ή βέλη που κρέμονται από αυτή.

Κάθε στοιχείο έχει τη σημασία του. Το στεφάνι αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής, ο ιστός είναι το σύμβολο της προστασίας από την αρνητικότητα και τα φτερά τους δεσμούς μας με τον κόσμο της Φύσης.

Η αρχική Ονειροπαγίδα κατασκευάζονταν με φυσικά υλικά όπως τα κλαδιά της Ιτιάς. Τα κλαδιά συλλέγονταν φρέσκα και στη συνέχεια τοποθετούνταν διατεταγμένα σε έναν κύκλο για να αποξηραθούν. Το νήμα για τον ιστό ήταν αληθινός ιστός αράχνης.  Φτερά πτηνών όπως των γερακιών συλλέγονταν για να προστεθούν μαζί με φυσικούς λίθους και πετρώματα.

Η παραδοσιακή Ονειροπαγίδα είχε 8 σημεία όπου ο ιστός ήταν δεμένος στο στεφάνι αντιπροσωπεύοντας έτσι, τα 8 πόδια της αράχνης (Η αράχνη ανήκει τα Spirit Animals και θεωρείται πλάσμα της επιχείρησης, της σοφίας και της ενέργειας).

Υπάρχει μια παλιά ινδιάνικη ιστορία σχετικά με την Ονειροπαγίδα…

Κάποτε ο πνευματικός ηγέτης της φυλής Lakota βρέθηκε σε ένα βουνό και είχε ένα όραμα. Στο όραμα, του εμφανίστηκε με την μορφή αράχνης ο Ικτώμι (αναζητητής της σοφίας) και του μίλησε σε ιερή γλώσσα. Καθώς του μιλούσε άρχισε να υφαίνει έναν ιστό που είχε φτερά και χάντρες. Όταν τελείωσε, τον έδωσε στο γέροντα λέγοντάς του ότι ο ιστός είναι ένας τέλειος κύκλος με μια τρύπα στην μέση για να φιλτράρει τις καλές ιδέες και να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν πιο εύκολα τους στόχους τους. Ο εξωτερικός κύκλος συμβολίζει τη μητέρα γη, την ατελείωτη και αδιάκοπη ροή της ενέργειας και τον κύκλο της ζωής.

Η Ονειροπαγίδα σε ένα βαθύτερο πνευματικό επίπεδο συμβολίζει την ζωή και τη δημιουργία.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.