210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Chakra (Τσάκρα)

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι, πως ο δυτικός κόσμος με τα χρόνια έχει επηρεαστεί από τις φιλοσοφίες και τις διδαχές του ανατολικού. Η μεγαλύτερη επιρροή του ανατολικού κόσμου προς το δυτικό είναι η Γιόγκα.

Με καταγωγή από την Ινδία και πανάρχαια ιστορία, η γιόγκα αποτελεί ένα ολιστικό, ολοκληρωμένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο (και από τη Δύση), σύστημα εξέλιξης σώματος – νου – πνεύματος, μία ιδιαίτερα εξελιγμένη βιωματική επιστήμη.

Ετυμολογικά, η λέξη “Yoga” προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “yuj” που σημαίνει ενώνω και αναφέρεται στην ένωση με τον Εαυτό – την ψυχή θα λέγαμε, μέσω της διεύρυνσης της συνειδητότητας.

Σύμφωνα με την γιόγκα και τον Ινδουισμό, το ανθρώπινο σώμα έχει  περίπου σε 88.000 κέντρα ενέργειας, από τα οποία τα 7 είναι τα βασικά και σημαντικότερα και ονομάζονται Τσάκρα.

Τα ενεργειακά κέντρα είναι οι πύλες με τις οποίες το άτομο απορροφά ζωτική ενέργεια από το σύμπαν για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί . Ταυτόχρονα εκπέμπει μέσω αυτών όλες τις ατομικές του ενέργειες πάλι προς το σύμπαν και το περιβάλλον του.

Ο όρος “τσάκρα” προέρχεται από το σανσκριτικά και σημαίνει “κύκλος” ή “δίσκος”.

Τα τσάκρα βρίσκονται σε σημεία κλειδιά και ρυθμίζουν την ζωτική λειτουργία των πιο σημαντικών οργάνων μας και ως εκ τούτου και τις βασικές ποιότητές μας. Λειτουργούν ως βαλβίδες ρύθμισης που βοηθούν τη ροή ενέργειας μέσω του σώματός μας. Ανάλογα με την τοποθεσία τους, διαφέρουν ως προς τη δύναμη και την ταχύτητά τους.

Το σύστημα των τσάκρα αποτελείται από 7 αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης (avadhuti), μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια (πράνα-prana), επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξής μας.

Τα τσάκρα προσλαμβάνουν ζωτική ενέργεια από τα λεπτά ενεργειακά σώματα του ανθρώπου, από το περιβάλλον του, από το σύμπαν και από τη βάση κάθε εκδήλωσης και τη μετασχηματίζουν στις συχνότητες που χρειάζεται το φυσικό σώμα ή τα ενεργειακά σώματα για τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους. Επιπλέον εκπέμπουν ενέργεια στο περιβάλλον. Έτσι, μέσα από αυτό το ενεργειακό σύστημα, ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ανταλλαγής με τις δυνάμεις, που λειτουργούν στα διάφορα επίπεδα του περιβάλλοντος, του σύμπαντος και της Δημιουργίας.

1.Μουλάνταρα – Mūlādhāra (πρώτο τσάκρα)

Ονομάζεται και : Ρίζα, Βάση, Κουνταλίνι

Θέση : Βάση της Σπονδυλικής Στήλης (σημείο μεταξύ πρωκτού και κόκκυγα)

Όργανα που σχετίζεται : Γεννητικά όργανα, Σπονδυλική Στήλη, οστά, δόντια, αίμα

Γενικότερη συσχέτιση : Οστά και αίμα

Διακυβερνά : Σταθερότητα, Αξιοπιστία, Ενότητα, θέληση για ζωή

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Έχω»

Χρώμα : Κόκκινο

Στοιχείο : Γη

Το πρώτο κέντρο το λένε και ρίζα, διότι είναι αυτό που κοιτάει προς τη γη και μας κρατάει δεμένους στο υλικό πεδίο και γενικότερα στην ενσάρκωσή μας. Εδώ είναι η έδρα της θέλησής μας για ζωή και για τους άντρες είναι το κέντρο της αναπαραγωγής τους και της γονιμότητάς τους.

2.Σβαντιστάνα- Svādhiṣṭhāna

Ονομάζεται και : Ιερό

Θέση :  Δύο με τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό

Όργανα που σχετίζεται : Σπλήνα, Ουροδόχος Κύστη, Νεφρά και για τις γυναίκες τα γυναικολογικά.

Γενικότερη συσχέτιση : Όλα τα υγρά του σώματος, πλην του αίματος

Διακυβερνά : Διαφορά, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Κίνηση

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Αισθάνομαι»

Χρώμα : Πορτοκαλί

Στοιχείο : Νερό

Το δεύτερο κέντρο είναι η έδρα των βασικών μας ενστίκτων. Εδώ βρίσκεται το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το ένστικτο της αναπαραγωγής.

Σε αυτό το κέντρο υπάρχουν όλες οι προγραμματισμένες πληροφορίες που ενυπάρχουν μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας με σκοπό να μας διατηρήσουν στη ζωή και να πολλαπλασιαζόμαστε. Επίσης, το κέντρο αυτό είναι και η έδρα του ενστίκτου της κοινωνικότητας.

3.Μανιπούρα – Maṇipūra

Ονομάζεται και : Ηλιακό Πλέγμα

Θέση : Η περιοχή του Στομάχου (ανάμεσα από τον Αφαλό και το Διάφραγμα)

Όργανα που σχετίζεται : Πάγκρεας, Συκώτι, Στομάχι,

Γενικότερη συσχέτιση : Μεταβολισμός και Πέψη

Διακυβερνά : Ενέργεια, Δύναμη, Θέληση, Συναίσθημα

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Μπορώ»

Χρώμα : Κίτρινο

Στοιχείο : Φωτιά

Αυτό το κέντρο είναι η έδρα των συναισθημάτων μας. Είναι το σημείο από όπου συνδεόμαστε με τους συνανθρώπους μας. Είναι η πόρτα μας στο σύμπαν.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν βρισκόμαστε σε μια δυσάρεστη κατάσταση δημιουργείται κόμπος στο στομάχι μας, ή όταν έχουμε ένα ισχυρό προαίσθημα, η αίσθηση ξεκινάει από το στομάχι.

4.Αναχάτα – Anāhata

Ονομάζεται και : τσάκρα της Καρδιάς

Θέση : Στην μέση του Θώρακα

Όργανα που σχετίζεται : Καρδιά, πνεύμονες

Γενικότερη συσχέτιση : Κυκλοφορικό, Ανοσοποιητικό και Ενδοκρινολογικό σύστημα

Διακυβερνά : Αγάπη, Ευσπλαχνία, Ισορροπία

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Αγαπώ»

Χρώμα : Πράσινο

Στοιχείο : Αέρας

Το τέταρτο κέντρο, το σημαντικότερο κι από τα 88.000 κέντρα του σώματός μας, βρίσκεται στο κέντρο του στήθους.

Το χρώμα του είναι το πράσινο.

Το κέντρο αυτό είναι ο ρυθμιστής της ενέργειας του σώματός μας, είναι το σημαντικότερο από τα 7 κέντρα διότι είναι το σημείο σύνδεσης των ανώτερων και των κατώτερων κέντρων, των ανώτερων και των κατώτερων σωμάτων. Θα λέγαμε ότι είναι το σημείο της ψυχής.

Το κέντρο αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να δυσλειτουργήσει σημαντικά, ακριβώς γιατί είναι το σημείο της ψυχής, η οποία δύσκολα βλάπτεται. Λέγεται, ότι ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα κέντρα του ατόμου κλείσουν αλλά αυτό παραμένει λειτουργικό, αυτό θα καταφέρει να αντιστρέψει τη κατάσταση και να θεραπεύσει και τα άλλα κέντρα, αλλά εάν αυτό το κέντρο κλείσει, ακόμα κι αν λειτουργούν όλα τα άλλα, δεν υπάρχει επιστροφή.

Και φυσικά, σε αυτό το κέντρο ανήκει η ιδιότητα της ουράνιας αγάπης.

5.Βισούντα – Viśuddha

Ονομάζεται και : τσάκρα του λαιμού

Θέση : Λαιμός

Όργανα που σχετίζεται : Θυρεοειδής, Πνεύμονες, Φωνητικές Χορδές, Βρόγχοι

Γενικότερη συσχέτιση : Ομιλία

Διακυβερνά : Επικοινωνία, Έκφραση, αποφασιστικότητα

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Μιλώ»

Χρώμα : Μπλε

Στοιχείο : Ήχος

Το κέντρο αυτό είναι η έδρα της αυτοέκφρασής μας, της επικοινωνίας, της στάσης μας απέναντι στη ζωή.

Το κέντρο αυτό μπορεί να υποστεί βλάβες όταν το άτομο δεν έχει ελεύθερη αυτοέκφραση, είτε γιατί κάποιος του το επιβάλλει άμεσα ή έμμεσα, είτε λόγω της ιδιοσυγκρασίας του. Συνδέεται άμεσα με το τρίτο κέντρο, το ηλιακό πλέγμα.

6.Άτζνα – Ājñā

Ονομάζεται και : Τρίτο Μάτι

Θέση : Κέντρο του Μετώπου

Όργανα που σχετίζεται : Επίφυση, υπόφυση και νευρικό σύστημα

Γενικότερη συσχέτιση : Όραση

Διακυβερνά : Διαίσθηση, Φαντασία, Διόραση

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Βλέπω»

Χρώμα : Λουλακί

Στοιχείο : Φως

Το κέντρο αυτό είναι η έδρα της διαίσθησης, του οραματισμού, της σκέψης, της σοφίας, της διεισδυτικότητας και της ψυχολογικής κατάστασης του ανθρώπου και συνδέεται με το δεύτερο κέντρο (τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό).

Επηρεάζει ολόκληρο το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα του ατόμου.

Το τρίτο μάτι συνδέεται άμεσα με το δεύτερο κέντρο. Αυτό σημαίνει, όπως είδαμε και στο πέμπτο κέντρο, οποιαδήποτε διαταραχή του δεύτερου κέντρου επηρεάζει άμεσα το έκτο και αντίστροφα.

7.Σαχασράρα – Sahasrāra

Ονομάζεται και : Κορώνα

Θέση : Κορυφή του Κρανίου

Όργανα που σχετίζεται : Υπόφυση

Χρώμα : Μωβ

Διακυβερνά : Το θρησκευτικό συναίσθημα

Ρήμα που το χαρακτηρίζει : «Γνωρίζω»

Είναι η έδρα της ανώτερης επικοινωνίας, της έμπνευσης, της τέχνης και της σύνδεσης με το ανώτερο.

Όπως το πρώτο κέντρο έχει να κάνει με τη σύνδεσή μας στη Γη, αυτό το κέντρο αναλαμβάνει να διατηρεί τη σύνδεσή μας με το πνεύμα. Λέγεται και κέντρο της Νιρβάνα, η αλλιώς το κέντρο της αιώνιας έκστασης και ευτυχίας.

Όταν έχετε καθαρά τσάκρα (όταν τίποτα δεν παρεμβαίνει στη ροή ενέργειας), μπορείτε να απολαύσετε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Καλύτερη διανοητική σαφήνεια,

Καλύτερη ποιότητα ύπνου,

Συνεχής ζωτική ενέργεια,

Καλύτερη υγεία και μακροζωία,

Ευαισθησία και διαίσθηση,

Καλύτερη συγκέντρωση,

Μεγαλύτερη σύνδεση με το σύμπαν,

Ελευθερία από το φόβο και τη δυσαρέσκεια.

Και κάτι ακόμα…

Εκτός από το κανονικό Ενεργειακό Σύστημα Τσάκρα υπάρχει ένα εκτεταμένο σύστημα των τσάκρα, το οποίο μόλις τώρα γίνεται γνωστή στην ανθρωπότητα. Το ενεργειακό αυτό σύστημα είναι σε λανθάνουσα κατάσταση στους περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουμε την πνευματικότητα, αυτό το εκτεταμένο ενεργειακό σύστημα αρχίζει να διαφαίνεται μέσα μας και είναι το επόμενο βήμα στην πνευματική εξέλιξη του πλανήτη.

Μέχρι πρόσφατα, πολύ λίγοι Δάσκαλοι απέκτησαν πρόσβαση και χρησιμοποίησαν αυτό το ισχυρό ενεργειακό σύστημα. Ο κύριος σκοπός αυτών των τσάκρα είναι να μπορέσει το άτομο να συντονιστεί με τον εσώτερο εαυτό του ή τον Θεϊκό του εαυτό, με την Θεία Βούληση, ακόμα και τη γαλαξιακή κοινότητα που περιβάλλει και υποστηρίζει τη γη στην εξέλιξή της. Η πρώτη ομάδα τσάκρα (ένα έως επτά) έχει ως στόχο να μας βοηθήσει και να αναπτύξει τη σχέση μας με την Γη.

Στη συνέχεια, τα επόμενα πέντε (8-12) μας βοηθούν να γίνουμε ένα με το σύμπαν. Η επικέντρωση στον εαυτό μας σας σιγά-σιγά απομακρύνεται και μετακινείται προς τα έξω για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των λαών και των πραγματικοτήτων αυτού του κόσμου, καλύπτοντας έτσι την ίδια την Θεότητα. Με αυτόν τον τρόπο αναπτυσσόμαστε, εξελισσόμαστε και γινόμαστε πολύ πιο τέλειοι. Καθώς θα σταματάμε να επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και να εστιάζουμε σε αυτές τις μεγαλύτερες πηγές ενέργειας, θα προχωράμε βήμα βήμα σε έναν άλλο κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατά.

Ένα από τα πράγματα που το διευρυμένο σύστημα τσάκρα θα βοηθήσει είναι η κατάρριψη του εαυτού εντός των ορίων του χρόνου και του χώρου. Για να μετακινηθούμε προς τα έξω σε άλλες διαστάσεις και πραγματικότητες είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι η Γη φυσικά είναι μόνο ένα μέρος από τα πολλά που κατοικούνται.

Σε άλλα μέρη του Σύμπαντος, υπάρχουμε επίσης και ζούμε σε παράλληλες πραγματικότητες. Υπάρχουν πράγματα που κάνουμε σε αυτές τις άλλες πραγματικότητες, όπως ακριβώς κάνουμε εδώ στη Γη, και αυτά τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικά για την φυσική ζωή μας.

Επιπλέον, όταν αρχίζει να παρατηρεί κανείς τις άλλες πραγματικότητες και δει τι συμβαίνει, μια νέα εικόνα για το τι είναι η εξέλιξη αρχίζει να παίρνει μορφή. Αντιλαμβάνεται ότι όλες οι υπάρξεις του είναι σαν μουσικά όργανα σε μια μεγάλη ορχήστρα που κατευθύνουν τη Δημιουργία. Θα δει τον εαυτό του ως ένα ον που υπερβαίνει το χρόνο και το φυσικό σώμα.

Κάθε πνευματικό τσάκρα, εκτός από την υποβοήθηση της ανάπτυξης της δικής μας ενέργειας και ευεξίας, μας βοηθά να αγγίξουμε ένα συγκεκριμένο τμήμα αυτού του πιο αχανούς σύμπαντος και ανοίγει μια πόρτα που αντιστοιχεί σε ένα άλλο μέρος της μεγάλης απεραντοσύνης που είναι «Ο Δημιουργός».

Υπάρχει ένας φυσικός νόμος σε κάθε τσάκρα. Το άνοιγμα ενός κέντρου μας οδηγεί σταδιακά στο άνοιγμα του επόμενου. Λόγω αυτής της τάξης, τα κέντρα αυτά θα ξυπνήσουν ένα προς ένα με κάθε κέντρο που ζωντανεύει, να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στο επόμενο. Εάν μπορούσαμε να τα παρατηρήσουμε θα βλέπαμε ότι υπάρχει ένα είδος προτύπου σε αυτή την διαδικασία.

Το 8ο κέντρο θα ανοίξει πρώτο, με κάποια καθυστέρηση πριν ανοίξει το επόμενο. Στη συνέχεια, μετά από αυτή την καθυστέρηση, το 9ο θα ανοίξει και το 10ο θα δείξει μόνο ένα αμυδρό φως της δραστηριότητας του. Σε αυτό το σημείο, το 8ο κέντρο θα επεκταθεί περισσότερο. Στη συνέχεια, όταν το 10ο κέντρο αρχίσει πραγματικά να ανοίγει, το 9ο κέντρο θα υποστεί άλλη άλλη μια επέκταση, με το 8ο κέντρο να επεκτείνεται ακόμη περισσότερο.

Η επόμενη οκτάβα θα έχει το 11ο κέντρο να επεκτείνεται με το 12ο κέντρο να δείχνει απλώς μια αχτίδα δραστηριότητας. Στη συνέχεια η διαδικασία επαναλαμβάνεται στο χαμηλότερο πνευματικό τσάκρα.

Είναι ένα είδος κοσμικού κύματος, με κάθε άνοιγμα του κέντρου να κινεί την ενέργεια στα χαμηλότερα τσάκρα, αναγκάζοντάς τα να ανοίξουν περισσότερο.

Δυστυχώς, είναι πολύ λίγες οι πληροφορίες που έχουμε διαθέσιμες για τα λεγόμενα πνευματικά τσάκρα, μιας και είναι ένα πολύ καινούργιο και πρωτόγνωρο σύστημα που μας φανερώνεται σιγά σιγά.

Όγδοο Τσάκρα

To 8o βρίσκεται περίπου 30 πόντους πάνω από την κορυφή του κεφαλιού μας και είναι συνήθως ανενεργό. Υπολογίζεται ότι το κέντρο αυτό έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται σε μαζική κλίμακα μόλις από τον προηγούμενο αιώνα.

Όταν το όγδοο Κέντρο ενεργοποιείται τότε απομακρύνεται από το κεφάλι μας και φτάνει σε απόσταση ενός μέτρου από το 7ο κέντρο.

Αυτό συμβαίνει διότι πλέον η αντίληψη του ατόμου έχει αρχίσει να διευρύνεται και είναι πλέον έτοιμος να αντιληφθεί ένα μεγαλύτερο εύρος πραγματικοτήτων, πέραν αυτής στην οποία ζει ο ίδιος.

Το όγδοο κέντρο είναι το κέντρο της Θείας Αγάπης. Για την ακρίβεια είναι το κατώτερο κέντρο που μπορεί να εκφραστεί η Θεία Αγάπη. Λέγεται ότι το 8ο κέντρο επικοινωνεί με το κέντρο της καρδιάς, (το 4ο κέντρο) και ότι το άνοιγμά του μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την υπέρβαση της γήινης αγάπης, στην ουράνια αγάπη και από κει στην Θεία Αγάπη.

Εδώ τα όρια της αγάπης σπάνε και διοχετεύονται προς κάθε ζωντανό ον, χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις.

Εδώ η αγάπη δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη. Δεν γνωρίζει σωστούς και λάθους αποδέκτες της απεραντοσύνης της. Απλά διαχέεται και μετουσιώνει το κάθε τι.

Είναι το κέντρο της πνευματικής συμπόνοιας και του αλτρουισμού, διότι τα όρια μεταξύ των έμβιων όντων χάνονται και είναι πλέον πεποίθηση του ατόμου ότι οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιοδήποτε ον του κόσμου στην πραγματικότητα πλήττει τον ίδιο, άρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον μεγάλο Εαυτό του.

Τέλος, το άνοιγμα του όγδοου κέντρου σημαίνει και το τέλος του προσωπικού κάρμα. Το άτομο, έχοντας χάσει τα όρια του μικρού του εαυτού, απελευθερώνεται από τα δεσμά του Κάρμα.

Ένατο Τσάκρα

Το 9ο κέντρο βρίσκεται 1 μέτρο πάνω από το κεφάλι μας καθώς είναι ανενεργό. Όταν όμως το όγδοο κέντρο ενεργοποιηθεί, τότε το 9ο αφήνει τη θέση του στο 8ο και εκείνο φτάνει έξω από τον πλανήτη μας. Γίνεται δορυφόρος της Γης.

Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον το άτομο συμβιώνει με το πλανητικό πνεύμα και η εξέλιξή του ταυτίζεται με τον πλανητικό Λόγο.

Το 9ο κέντρο εμπεριέχει το αποτύπωμα της ψυχής του ατόμου. Εδώ η έννοια του χώρου και του χρόνου αλλάζει και γίνεται από γραμμική σε παράλληλη.

Έτσι, το ένατο κέντρο εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες του ατόμου από όλες του τις ενσαρκώσεις. Τώρα πλέον το πριν και το μετά δεν υπάρχει. Μόνο το τώρα υφίσταται.

Το άτομο αφυπνίζει όλες του τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δυνατότητες που έχει αποκομίσει από όλες τις προηγούμενες ζωές του.

Δέκατο Τσάκρα

Όσο προχωράμε με τα πνευματικά κέντρα, όλα τα μεγέθη και ιδιότητες γίνοντας όλο και πιο αφηρημένες.

Το 10ο κέντρο βρίσκεται στα πέρατα του ηλιακού συστήματος και υπόκειται πλέον στον ηλιακό Λόγο.

Η αντίληψη της ατομικότητας σε αυτό το επίπεδο περικλείει ολόκληρο το ηλιακό σύστημα σαν έναν μοναδικό οργανισμό. Το επίπεδο της συλλογικότητας εδώ διευρύνεται πολύ έντονα.

Το 10 κέντρο είναι το κέντρο της Θείας Δημιουργικότητας. Ο άνθρωπος εδώ για πρώτη φορά αισθάνεται συνδημιουργός του Κόσμου του. Κατανοεί πως ό,τι κάνει ή σκέφτεται επηρεάζει ολόκληρη την μικρή δημιουργία στην οποία βρίσκεται.

Στο 10ο κέντρο το θηλυκό και το αρσενικό καταρρέουν. Η διπολικότητα γίνεται πλέον πολύ αχνή. Το άτομο χάνει το γένος του. Το σκοτάδι και το φως, πλέον χάνουν την αίγλη τους και γίνεται κατανοητό ότι όλα εξυπηρετούν το Θείο Σχέδιο.

Τέλος, η ενεργοποίηση του 10ου κέντρου αφυπνίζει και κάνει διαθέσιμες όλες τις ικανότητες που προήλθαν από το 9ο κέντρο.

Ενδέκατο Τσάκρα

Το 11ο κέντρο βρίσκεται στην καρδιά του γαλαξία μας. Εδώ πλέον η συνείδηση ξεφεύγει από τον Ηλιακό Λόγο και υπάγεται στον Γαλαξιακό Λόγο.

Το 11ο κέντρο εμπεριέχει όλη την ιστορία του σύμπαντος και αποτελεί το κέντρο της Θείας Σοφίας.

Εδώ, σε αντίθεση με το 9ο κέντρο στο οποίο η αντίληψη του ατόμου για τον χρόνο αλλάζει, ο χρόνος και ο χώρος καταρρέει. Το άτομο πλέον δεν έχει κανέναν απολύτως περιορισμό.

Είναι τόσο απόλυτα συνδεδεμένος με την πνευματική ενέργεια που μπορεί να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού του, να μεταφέρεται ακαριαία σε οποιοδήποτε σημείο του γαλαξία.

Για το άτομο που έχει ενεργοποιήσει το 11ο κέντρο, δεν υπάρχει χρόνος μεταξύ της σκέψης και της πράξης του. Ό,τι σκέφτεται, ταυτόχρονα υλοποιείται.

Στο 11ο κέντρο το άτομο είναι πλέον μεγάλος δημιουργός και συλλαμβάνει άμεσα το Θείο Σχέδιο.

Δωδέκατο Τσάκρα

Το 12ο κέντρο βρίσκεται στα πέρατα του Σύμπαντος και πλέον το άτομο εδώ υπάγεται στον Συμπαντικό Λόγο.

Εδώ ίσως είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως ένα άτομο υπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν ταυτόχρονα. Το αποτύπωμα αυτού του μικροσκοπικού όντος που κατοικεί σε ένα μικρό πλανήτη ενός πολύ μικρού ηλιακού συστήματος, στην άκρη ενός γαλαξία, φέρει είναι αντιληπτό μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος.

Εδώ το άτομο συνδέεται με την Θεϊκή Μονάδα. Διατηρώντας πλέον στο ελάχιστο την αίσθηση της ατομικότητάς του, ο άνθρωπος πλέον δεν αντιλαμβάνεται το Θείο Σχέδιο, αλλά είναι ο ίδιος το Θείο Σχέδιο, δεν είναι πια συνδημιουργός, αλλά Δημιουργός. Δεν κινείται μέσα στον χώρο και στον χρόνο, γιατί είναι παντού και ήταν πάντα. Η ύπαρξή του μέσα σε ένα υλικό σώμα είναι τόσο δύσκολη που αναγκάζεται να αποσύρεται συχνά από αυτό για να μην το διαλύσει.

Εδώ το όν… συνειδητοποιεί ότι υπάρχει πλέον άλλο ένα μόνο εξελικτικό βήμα…

Δέκατο τρίτο τσάκρα

Κανονικά δεν θα έπρεπε να αναφέρουμε καθόλου αυτό το κέντρο, αλλά αφού κάναμε αυτή την εργασία μέχρι εδώ ας την φέρουμε εις πέρας.

Το κέντρο αυτό υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα. Το κέντρο αυτό είναι ο ίδιος ο Δημιουργός. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της εξέλιξης, μιας και το άτομο πλέον χάνει την ατομικότητά του πλήρως και συγχωνεύεται με την πρωταρχική Πηγή.

Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί για αυτό κέντρο, γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι γνωστό, ή ίσως όλα πλέον είναι γνωστά.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο κέντρο υπάρχει και δεν υπάρχει είναι γιατί όσο είμαστε ενσαρκωμένοι στο υλικό πεδίο ποτέ δεν θα φτάσουμε εκεί.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.