210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Green Man (Πράσινος Άνθρωπος ή Δεντράνθρωπος)

Green Man (Πράσινος Άνθρωπος ή Δεντράνθρωπος)

Ο Πράσινος άνθρωπος ή δεντράνθρωπος είναι ένα σύμβολο μυστηριώδους προέλευσης και ιστορίας.

Διαπερνώντας διάφορες θρησκείες και πολιτισμούς, επέζησε από αμέτρητους μετασχηματισμούς και πολιτισμικές διαφορές, διατηρώντας την ίδια σχετική φυσική μορφή μέχρι σήμερα.

Αν και οι λεπτομέρειες για το πότε πρωτοεμφανίστηκε δεν είναι πλήρως γνωστές, πιστεύεται ότι έχει ξεκινήσει ως μια προχριστιανική οντότητα, ένα πνεύμα της φύσης προσωποποιημένο ως άνθρωπος. Οι πρώτες του εικόνες έχουν χρονολογηθεί πολύ πριν από την έλευση της χριστιανικής θρησκείας, απεικονίσεις που χρονολογούνται πριν από τις ημέρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Απεικονίζεται ως το πρόσωπο ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που εμφανίζεται έξω στην άγρια ​​φύση. Το πρόσωπό του περικλείεται πάντα από φύλλα, αμπέλια και λουλούδια, που φαινομενικά γεννιούνται κυριολεκτικά από τον φυσικό κόσμο. Είναι σύνηθες να περικλείεται απλώς από πράσινο, εξ’ ου και το όνομα «Ο Πράσινος Άνθρωπος», αλλά υπήρξαν αρχαιολογικά ευρήματα εικόνων στα οποία τα φύλλα και τα αμπέλια προέρχονται από το στόμα και τα αυτιά, καθώς και απεικονίσεις του προσώπου του, που αποτελούνται από γραμμές φύσης-προσώπου προσεκτικά κατασκευασμένες ως αμπέλια.

Λόγω αυτών των απεικονίσεων, ο Πράσινος άνθρωπος πιστεύεται ότι προορίστηκε ως σύμβολο ανάπτυξης και αναγέννησης, ο αιώνιος εποχιακός κύκλος της έλευσης της άνοιξης και της ζωής του ανθρώπου.

Αυτή η σχέση πηγάζει από την προχριστιανική αντίληψη ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε από τη φύση, όπως αποδεικνύεται από διάφορους μυθολογικούς απολογισμούς για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε ο κόσμος και την ιδέα ότι συνδέεται άμεσα με τη μοίρα της φύσης. Ο άνθρωπος βασιζόταν κυρίως στη φύση μέχρι τους τελευταίους αιώνες, οπότε ο Πράσινος άνθρωπος συμβολίζει αυτή τη σχέση. Αυτή η ένωση με τη φύση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τους αποδεικνύεται ιστορικά και αρχαιολογικά, με την καλλιέργεια και της ανάπτυξη του φυσικού κόσμου.

Μαζί με την αναγέννηση και την εξάρτηση, υπάρχει ένας ακόμα συμβολισμός. Με τους κύκλους της χρονιάς έρχεται το τέλος του έτους. Με τους κύκλους της ζωής έρχεται το τέλος της ζωής. Ο άλλος σημαντικός συμβολισμός λοιπόν, είναι αυτός του θανάτου και των τερματισμών.

Το σύμβολο του Πράσινου Άνθρωπου μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις έννοιες : Αναγέννηση, εμπιστοσύνη και καταστροφή. Τα αρχαιολογικά αρχεία συνδέουν τον πράσινο με αυτές τις τρεις έννοιες, προφανώς, λόγω των τριών πιο σημαντικών στιγμών του χρόνου που αντιπροσωπεύουν, είτε πρόκειται για τη ζωή και το θάνατο της φύσης, είτε για τον άνθρωπο είτε για τους δύο που επηρεάζουν ο ένας τον άλλον.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.