210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

The Three Wise Monkeys (Οι 3 Σοφοί Πίθηκοι)

The Three Wise Monkeys (Οι 3 Σοφοί Πίθηκοι)

Ποιοι είναι οι 3 σοφοί πίθηκοι ? Ποια είναι η ιστορία τους ?

Στη Φιλοσοφία της Ζεν, υπάρχει η ιστορία των τριών σοφών πιθήκων.

Σε αυτή είναι οι 3 σοφοί πίθηκοι όπου ο Sizaru δεν βλέπει τίποτα κακό, ο Kikazaru δεν ακούει τίποτα κακό και ο Iwazaru δε λέει (και κατ’επέκταση δεν κάνει) τίποτα κακό.

Ή όπως είναι πιο γνωστό:

see no evil, Δεν βλέπω κακό
hear no evil, Δεν ακούω κακό
speak no evil. Δεν λέω κακό

Ο βαθύτερος συμβολισμός των τριών σοφών πιθήκων, σχετίζεται με τη διάκριση που πρέπει να επιδεικνύουμε σε αυτά που αφήνουμε να εισέλθουν μέσα μας, αλλά και σε αυτά που αφήνουμε να εξέλθουν, γιατί αυτά καθορίζουν το πεπρωμένο μας.

Ο συνετός άνθρωπος επιλέγει σχολαστικά την τροφή του για να έχει ένα υγιές σώμα, το ίδιο προσεκτικά επιλέγει και τα ερεθίσματα στα οποία εκτίθεται για να έχει μία υγιή ψυχή.

Απόρροια της εσωτερικής ισορροπίας και καθαρότητας του συνετού ανθρώπου, είναι λόγοι και πράξεις ανιδιοτελείς και πηγαίες προς όφελος και των άλλων και του εαυτού του.

Αντίστροφα, ο άνθρωπος που εκτίθεται σε διανοητικές τοξίνες ή πληγώνει με τα λόγια και τις πράξεις του αναμφίβολα χτίζει πάνω σε γερά θεμέλια, και τη δική του δυστυχία.

Δείτε τα προϊόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.