210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Himalayan Salt (Αλάτι Ιμαλαΐων)

Himalayan Salt (Αλάτι Ιμαλαΐων)

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε όσες γνώσεις χρειάζεστε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού και ειδικότερα του αλατιού Ιμαλαΐων.

Ξεκινώντας με μια σύντομη παρένθεση για το αλάτι γενικότερα…

Ο υπέροχος αυτός πλανήτης στον οποίο ζούμε, είναι καλυμμένος από θάλασσες και ωκεανούς με τέτοια βάθη και μεγέθη, που περίπου το 95% αυτών παραμένει ακόμα ανεξερεύνητο.

Ναι, έχουμε εξερευνήσει μόνο το 5% του νερού που μας περιβάλει. Και το 96% του νερού στον πλανήτη μας είναι αλμυρό.

Το θαλασσινό αλάτι αποτελεί μια τις κυριότερες και απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον άνθρωπο, καθώς κάθε κύτταρο του σώματός μας περιέχει αλάτι.

Το αλάτι της θάλασσας περιέχει νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο και όλα τα βασικά στοιχεία για τις τόσες σύνθετες διεργασίες που μας κρατούν ζωντανούς. Γι’ αυτό και θεωρείται μία από τις πηγές ζωής.

Εκτός από τα θεραπευτικά και αναγκαία στοιχεία του για την ανθρώπινη ζωή, το αλάτι έχει και σπουδαίες ενεργειακές ιδιότητες.

Το θαλασσινό αλάτι αποτελεί φυσικό ενεργειακό καθαριστή, αφού έχει τη δυνατότητα να απορροφά κάθε είδους αρνητική ενέργεια και να την συγκρατεί στο εσωτερικό του, καθώς και να αποτοξινώνει το σώμα (ενεργειακά μπάνια).

Υπάρχουν αρκετά είδη αλατιού και ένα από αυτά είναι το αλάτι των Ιμαλαΐων ή ροζ αλάτι.

Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει τα ίδια 84 φυσικά μέταλλα και στοιχεία που βρίσκονται και στο ανθρώπινο σώμα.

Έχει «ωριμάσει» για εκατομμύρια χρόνια κάτω από την πίεση του φλοιού της γης κι έτσι δεν έχει εκτεθεί καθόλου σε τοξίνες και αλλοιώσεις από το περιβάλλον.

Η μοναδική κυτταρική του δομή του επιτρέπει να αποθηκεύει ζωτική ενέργεια. Τα μέταλλα του αλατιού έχουν κολλοειδή μορφή, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά μικρά ώστε να απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό μας.

Είναι από τη χημική του σύσταση, ο δυνατότερος φυσικός ιονιστής.

Και αυτό γιατί είναι ένα πέτρωμα που έχει δημιουργηθεί στη φύση, στο σημείο που υπήρξε ένας τεράστιος ωκεανός, ο οποίος αποξηράνθηκε πριν εκατομμύρια χρόνια και στο υπέδαφος του υπήρχε σίδηρος και μαγνήσιο.

Αυτό το πορτοκαλόχρωμο πέτρωμα που δημιουργήθηκε, χάρις αυτής της χημικής σύστασης, έχει την ιδιότητα μόλις θερμανθεί να απελευθερώνει αδιάκοπα αρνητικά ιόντα, που αυτά είναι ωφέλιμα για την υγεία μας.

Ειδικότερα, μπορεί να βοηθήσει:

  1. Μειώνει τις αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα.

Ένα φωτιστικό από αλάτι σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι είναι εκπληκτικό για όσους έχουν αλλεργίες, επειδή εξουδετερώνουν τη σκόνη, τους μύκητες και τη μούχλα.

Τα φωτιστικά από αλάτι είναι καταπληκτικά για το ξεμπλοκάρισμα των ρουθουνιών.

Είναι ωφέλιμα ακόμη και για κρίσεις άσθματος. Από τη στιγμή που ζεσταίνονται, απορροφούν τα βακτήρια και τα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα. Αφαιρούν τα θετικά ιόντα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

  • Ώθηση ενέργειας

Η παραλία, τα φυσικά ρυάκια, η εξοχή ή η αναρρίχηση, όλα τους απελευθερώνουν αρνητικά ιόντα.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα πακέτο θετικής ενέργειας και αναζωογόνησης για το σώμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα φωτιστικά από αλάτι Ιμαλαΐων. Τα αρνητικά ιόντα αυξάνουν το οξυγόνο και μας κρατούν σε εγρήγορση ενάντια σε κινδύνους.

  • Πείτε αντίο στην αϋπνία

Όταν το περιβάλλον μας είναι γεμάτο θετικά ιόντα, επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος και ο τρόπος που ταξιδεύει το οξυγόνο στον εγκέφαλό μας.

Κατά συνέπεια, αρχίζουμε να έχουμε πρόβλημα όταν πέφτουμε για ύπνο.

Δεν χρειάζεται ν’ ανάψετε το φωτιστικό κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας. Είναι αρκετό να το ανοίξετε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μειώσετε τα θετικά ιόντα.

  • Βελτιώνουν την συγκέντρωση

Η απελευθέρωση αρνητικών ιόντων επιτρέπει στο σώμα να παράγει περισσότερη σεροτονίνη. Η ουσία αυτή προσφέρει ένα γενικό αίσθημα ευεξίας και ευτυχίας στον εγκέφαλο.

Βοηθά τους ανθρώπους να παραμένουν αισιόδοξοι, μειώνει την κατάθλιψη ενώ ταυτόχρονα διοχετεύει την ευχαρίστηση.

Όλα αυτά τα οφέλη βοηθούν το σώμα να μπει σε μια κατάσταση χαλάρωσης και βελτιώνουν την συγκέντρωση.

  • Επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Τα στοιχεία που βρίσκονται στο αλάτι Ιμαλαΐων ρυθμίζουν την πέψη, επιταχύνοντας τόσο την εντερική κινητικότητα όσο και το κυκλοφορικό σύστημα.

Όλα τα παραπάνω βελτιώνουν τον μεταβολισμό καθώς επιτρέπουν στα κύτταρα του πεπτικού συστήματος ν’ απορροφήσουν τις θρεπτικές ουσίες.

Μην ξεχνάτε ότι το νευρικό σύστημα ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα και οι ορμόνες οι οποίες εξουδετερώνουν τα θετικά ιόντα στα φωτιστικά από αλάτι κρατούν τα πάντα υπό έλεγχο.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.