210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Feng Shui (Φενγκ Σούι)

Feng Shui (Φενγκ Σούι)

Η τέχνη της αρμονικής συμβίωσης με τη Γη και η απόκτηση της μέγιστης ευεργεσίας, γαλήνης και ευημερίας από το σωστό τόπο στο σωστό χρόνο, ονομάζεται Φενγκ Σούι.

Το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία κινέζικη μέθοδος που υποδεικνύει τρόπους για να ζούμε σε αρμονία και ισορροπία με το προσωπικό μας περιβάλλον, προκειμένου να έχουμε καλοτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Στα κινέζικα Φενγκ σημαίνει άνεμος και Σούι σημαίνει νερό.

Ανάμεσα στον ουρανό και την επιφάνεια της γης αυτό που υπάρχει είναι σύννεφα, τα οποία είναι δημιουργήματα του ανέμου και του νερού. Οι αρχαίοι Κινέζοι είδαν τον άνεμο και το νερό ως μεσολαβητές μεταξύ Ουρανού και Γης. Πίστευαν ότι ο ουρανός επηρέαζε άμεσα την εξέλιξή τους στη ζωή, με έναν πιο ουσιαστικό και θεμελιώδη τρόπο από το να μεταβάλλει απλώς τις καιρικές συνθήκες.

Οι λέξεις Φενγκ (άνεμος) και Σούι (νερό) μαζί εκφράζουν τη δύναμη των κινούμενων στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος. Η δύναμη αυτή εκφράζεται και προέρχεται από τη ροή της ενέργειας (Τσι) όχι μόνο στην επιφάνεια, που έχει διαβρωθεί από τον αέρα και το νερό, αλλά και μέσα στη Γη.

Ο άνθρωπος είναι ένα αδιάσπαστο κομμάτι του σύμπαντος σε μακροκοσμική κλίμακα και του άμεσου καθημερινού περιβάλλοντος (κατοικία, εργασιακός χώρος) σε μικροκοσμική κλίμακα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, να γίνεται δέκτης των αρνητικών και θετικών ενεργειακών δυνάμεων που δονούνται γύρω του (αστερισμοί του ηλιακού συστήματος, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μαγνητικό πεδίο της Γης, εδαφικοί σχηματισμοί, αστικό περιβάλλον, ανθρώπινες κατασκευές κλπ.)

Πέρα από τον ορατό και αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις μας κόσμο, υπάρχουν στο περιβάλλον (έμμεσο και άμεσο) αόρατες ενεργειακές δυνάμεις που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά όλες τις πλευρές της ζωής μας, από την υγεία και τις σχέσεις μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα οικονομικά μας.

Αν λοιπόν κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις γύρω μας, πού βρίσκονται και από πού προέρχονται, ποιες είναι οι θετικές και ποιες οι αρνητικές, και πώς μας επηρεάζουν, θα καταφέρουμε να εναρμονιστούμε μαζί τους, να εκμεταλλευτούμε δηλαδή τις θετικές ενέργειες και να αποφύγουμε τις αρνητικές, ενισχύοντας και βελτιώνοντας την ευημερία και την ίδια μας τη ζωή.

Το Τσι ή η παγκόσμια πνοή του Δράκοντα

Το τσι εμποτίζει όλα τα σημεία του σύμπαντος, είναι η ενέργεια της ζωής, φέρνει υγεία και τύχη, και σκοπός του Φενγκ Σούι είναι να δημιουργεί κατοικίες και κτίρια που έλκουν άφθονο ευεργετικό τσι, δηλαδή να δημιουργεί τις συνθήκες κατά τις οποίες η ζωτική ενέργεια να ρέει μέσα στο χώρο ευεργετικά για την ευτυχία και την ευημερία των ανθρώπων που μένουν μέσα σ’ αυτόν, σύμφωνα με τις αρχές της αρμονίας και της ισορροπίας.

Το Φενγκ Σούι είναι η τεχνική η οποία διαμορφώνει τις συνθήκες μέσα σε ένα χώρο ώστε το τσι να ρέει ελεύθερο. Για να συμβεί αυτό πρέπει η διάταξη των αντικειμένων, των επίπλων,και γενικότερα η αρχιτεκτονική ενός χώρου να γίνεται βάση του συγχρονισμού των ενεργειών ανάμεσα στο γιν και το γιανγκ, που είναι τα δύο θεμελιώδη είδη ενέργειας, τα οποία ενώνονται για να δημιουργήσουν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

Αν βελτιώσουμε τη ροή της ενέργειας σύμφωνα με την τεχνική του Φένγκ Σούι στο συγκεκριμένο χώρο, βελτιώνουμε και τη ζωή μας στον αντίστοιχο τομέα. Όταν το τσι σε ένα χώρο δεν είναι αρμονικό, ονομάζεται ‘σα-τσι’, μας επηρεάζει αρνητικά και πρέπει να το διορθώσουμε επαναφέροντας την ισορροπία ανάμεσα στο γιν και το γιανγκ.

Παλαιότερα ο άνθρωπος ζούσε συντονισμένα και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Είχε κατανοήσει από παρατήρηση τον τρόπο λειτουργίας του, το σεβόταν και ζούσε, δρούσε και ενεργούσε, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες του και το περιβάλλον αντίστοιχα του το ανταπέδιδε, μέσα από καλές και πλούσιες σοδειές, καλή υγεία και γονιμότητα.

Στις μέρες μας ο άνθρωπος παραβίασε με τρόπο βάναυσο και απερίσκεπτο τους κανόνες και τις αρχές λειτουργίας της φύσης, αποξήρανε λίμνες, ισοπέδωσε δασικές εκτάσεις, μετέτρεψε ποταμούς σε δρόμους, έκτισε πόλεις και σπίτια σε απίθανα σημεία και με τρόπο ακαλαίσθητο και «αφύσικο», για να μην επεκταθούμε τώρα και στη μόλυνση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα οι ενέργειες του αυτές να φέρουν καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του (φαινόμενο του θερμοκηπίου, κλιματολογικές αλλαγές, πλημμύρες, ραδιενεργά τρόφιμα κλπ.).

Φανταστείτε τις θετικές ενέργειες μέσα στο σπίτι σας ή στον εργασιακό σας χώρο, σα μία φλέβα χρυσού, ή σα μία πηγή νερού, αλλά αναμφισβήτητα ανεξάντλητη, από την οποία μπορούμε να αντλούμε συνέχεια οφέλη. Το Φενγκ Σούι όχι μόνο μπορεί να τις ανιχνεύσει και να τις εντοπίσει, αλλά και να διαχωρίσει ποιες από αυτές θα επηρεάσουν θετικά ποιους συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας και φυσικά να μας υποδείξει τους διαφορετικούς τρόπους εκμετάλλευσής τους, ανάλογα με το αν θέλουμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά, την υγεία, τις σχέσεις, την πρόοδο ή κάποιον άλλον τομέα της ζωής μας.

Και φανταστείτε τώρα τις αρνητικές ενέργειες σαν ένα εμπόδιο που μας εμποδίζει να βρούμε τη φλέβα χρυσού ή σα μία πέτρα στο στόμιο της υδάτινης πηγής. Το Φενγκ Σούι λοιπόν μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα αυτό και σε ποιο τομέα της ζωής μας ακριβώς επιδρά, αντιμετωπίζοντάς το στη ρίζα του και καθιστώντας το ανίκανο πλέον να μας επηρεάζει.

Η τύχη ενός ανθρώπου σύμφωνα με τους Κινέζους είναι συνδυασμός τριών παραγόντων. Της Ουράνιας, της Γήινης και της Ανθρώπινης Τύχης.

Η Ουράνια Τύχη: είναι το κάρμα μας, αυτό για το οποίο είμαστε πλασμένοι, ο χαρακτήρας μας, η μοίρα μας. Μπορούμε να το βελτιώσουμε αλλά όχι να το αλλάξουμε.

Η Γήινη Τύχη: είναι η τύχη που προέρχεται από την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον μας και είναι στον έλεγχο μας γιατί είναι επιλογή μας να ζήσουμε αρμονικά με τις ενέργειες του χώρου διαβίωσης μας.

Η Ανθρώπινη Τύχη: είναι αυτή που δημιουργούμε μόνοι μας με τις πράξεις μας και την ελεύθερη επιλογή μας. Το Φενγκ Σούι είναι η Γήινη Τύχη σ’ αυτήν τη τριάδα και μας βοηθάει να βελτιώσουμε μια μέτρια Ουράνια Τύχη, να κάνει ακόμα καλύτερη μια καλή Ουράνια Τύχη ή να μειώσει τις ατυχίες και τα προβλήματα αν η Ουράνια Τύχη σας δεν είναι τόσο καλή.

Αν κάτι λείπει από τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων είναι η Αρμονία και η Ισορροπία. Το να επιβιώνεις απλώς με λίγα χρήματα και να σφύζεις από υγεία, δεν είναι αρμονικό. Το να έχεις όλα τα υλικά αγαθά, αλλά να υποφέρεις από κακή υγεία ή κακές σχέσεις, δεν είναι κάτι ισορροπημένο. Το να τα έχεις «όλα» και όμως πάλι να αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, ούτε και αυτό είναι ισορροπημένο.

Το Φενγκ Σούι, που βασίζεται στην Ισορροπία και την Αρμονία, έρχεται να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα. Έρχεται να διορθώσει την εναντίωση του σύγχρονου ανθρώπου με το άμεσο περιβάλλον του, βοηθώντας τον να συντονιστεί με αυτό και έτσι να βρει τη θέση του μέσα στον φυσικό του κύκλο.

Δείτε τα προιόντα που σας προτείνουμε σχετικά με το θέμα εδώ

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.