210 440 1908 - 694 6491 501
Ωράριο: Δευ-Παρ 9:00-17:00

Ενεργειακός Καθαρισμός Χώρου

Ενεργειακός Καθαρισμός Χώρου

Τι είναι και γιατί είναι πιο σημαντικός απ’ όσο νομίζετε.

Το γραφείο σας, το αυτοκίνητό σας, ο προσωπικός σας χώρος και γενικότερα όποιο περιβάλλον βρίσκεστε, συντελεί στο πώς συμπεριφέρεστε και αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.

Ο χώρος στον οποίο βρίσκεστε είναι υπεύθυνος για

τον τρόπο που σκέφτεστε

τον τρόπο που ενεργείτε

τις αποφάσεις που παίρνετε

και έχει τεράστιο αντίκτυπο στη νοοτροπία σας και στη ζωή σας.

Φανταστείτε το δωμάτιό σας με άδεια φλιτζάνια καφέ στο κομοδίνο σας, ρούχα πεταμένα σε όλο το πάτωμά σας, στοίβες χαρτιού στο γραφείο σας – ακαταστασία παντού.

Πώς σας κάνει αυτό να νιώθετε; Όχι και τόσο όμορφα…

Τώρα φανταστείτε τον τέλειο χώρο για σας, όπως ακριβώς τον θέλετε.

Όλα έχουν τη θέση τους, το γραφείο σας είναι καθαρό, δεν υπάρχουν βρώμικα πιάτα, σας αρέσει να περπατάτε στο τέλειο, καθαρό δωμάτιό σας, να ξαπλώνετε άνετα στο τέλειο κρεβάτι ή καρέκλα σας – δεν θέλετε ποτέ να φύγετε.

Πώς σας κάνει αυτό να νιώθετε; Σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι; Ηρεμία? Εμπνευσμένοι? Ίσως σας κάνει να νιώθετε παραγωγικοί, συγκεντρωμένοι και δημιουργικοί.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, τα συναισθήματά σας απελευθερώνονται στο χώρο ως ενέργεια.

Εξάλλου, σίγουρα κάποια στιγμή, έχετε βρεθεί σε ένα δωμάτιο που ακόμα κι αν ήταν τακτοποιημένο, αμέσως σκεφτήκατε: ωωω, αυτό το μέρος έχει κακή ατμόσφαιρα.

Ή έστω απλώς περίεργη ενέργεια, σωστά; Είτε επρόκειτο για ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, στο σπίτι ενός φίλου ή σε ένα δημόσιο περιβάλλον, μπορεί να αισθανόσασταν αναστατωμένοι, αλλά δεν ήσασταν σίγουροι τι ακριβώς συμβαίνει.

Φανταστείτε την αρνητική ενέργεια ή τις τοξίνες στον αέρα να είναι παρόμοια με αυτό που νιώθετε σε ένα βρώμικο δωμάτιο. Όπως είναι εύκολο να συσσωρεύονται τα πιάτα, το δωμάτιό σας να γίνεται ακατάστατο, έτσι και η αρνητική ενέργεια και οι τοξίνες του αέρα να γεμίζουν τον χώρο σας.

Για παράδειγμα, αν είστε άρρωστος για μια εβδομάδα όταν τελικά γίνετε καλύτερα, μπορεί να αισθανθείτε την επιθυμία να πλύνετε όλα τα σεντόνια και να ανοίξετε όλα τα παράθυρα.

Αυτό αφορά τόσο τη σωματική όσο και την ενεργειακή υγιεινή – θέλουμε να ξεπλύνουμε την ασθένεια και επίσης τη στάσιμη, αρρωστημένη ενέργεια που νιώθουμε ενώ μένουμε στον καναπέ για μέρες, νιώθοντας άθλια.

Αυτή η δυστυχία που νιώθατε όταν ήσασταν άρρωστος, που δεν μπορούσατε να πάτε στη δουλειά ή έξω με φίλους και νιώθατε άσχημα, απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα ως αρνητική ενέργεια, εισχωρεί στους τοίχους και τα έπιπλα και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα, ακόμα κι αν έχετε αναρρώσει σωματικά.

Η ασθένεια είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πότε μπορεί να θέλετε να καθαρίσετε ενεργειακά ένα χώρο.

Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν μετά από έναν καυγά ή μια δυσάρεστη συζήτηση, στο τέλος κάθε σεζόν, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε με ένα νέο ξεκίνημα ή αφού είχατε επισκέπτες και έχουν απελευθερώσει την ενέργειά τους στο σπίτι σας και γενικότερα όποτε αισθάνεστε άσχημα.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε όχι μόνο για λόγους υγιεινής, άλλα και ενεργειακά ώστε να απομακρύνετε τις αρνητικές ενέργειες και τις τοξίνες από τον χώρο σας σε σταθερή βάση.

Ο καθαρισμός βοηθά στην απελευθέρωση των μικροβίων και των συναισθημάτων από την ασθένειά σας, ώστε να μπορέσετε να αναζωογονηθείτε και να προχωρήσετε.

Όταν ένας χώρος είναι τακτοποιημένος και καθαρός (ενεργειακά και μη), βοηθά τα πρόσωπα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν, να λαμβάνουν πιο ορθές αποφάσεις, να είναι ήρεμα και να αισθάνονται καλά, καθώς η ενέργεια του χώρου είναι καθαρή.

Τι είναι ο ενεργειακός καθαρισμός?

Ο ενεργειακός καθαρισμός, γνωστός και ως εξαγνισμός, είναι η πρακτική της εκκαθάρισης και της απελευθέρωσης της αρνητικής ενέργειας, καθώς και της ενέργειας που είναι απλώς παλιά, στάσιμη ή δεν σας εξυπηρετεί πλέον.

Μερικοί άνθρωποι το αναφέρουν ως «ενεργειακή υγιεινή», επειδή δεν είναι απλώς κάτι που κάνετε όταν εμφανιστεί μια αρνητική εμπειρία, αλλά πραγματικά κάτι που μπορεί και πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση.

Αυτό μπορεί να ισχύει σχεδόν για όλους, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν αυξημένη ενσυναίσθηση ή είναι πολύ ευαίσθητοι στις ενέργειες και τα συναισθήματα των άλλων.

Ο ενεργειακός καθαρισμός είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρείτε την ενέργεια στο σπίτι σας καθαρή και σε ροή.

Πότε καθαρίζουμε ενεργειακά ένα χώρο ?

Είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε τον καθαρισμό ως μια ενεργειακή ρουτίνα, κάτι που κάνετε προληπτικά και όχι μόνο όταν συμβαίνει κάτι κακό.

Όπως ο φυσικός καθαρισμός ή άλλες μορφές υγιεινής, είναι πιο εύκολο να συντηρήσεις κάτι παρά να πρέπει να το φτιάξεις όταν σπάσει.

Εάν καθαρίζετε τακτικά τον χώρο σας, είναι πολύ πιο δύσκολο να εισέλθει αρχικά αρνητική ή ανεπιθύμητη ενέργεια. Έπειτα, όταν συμβαίνει κάτι κακό ή εμφανίζεται κάποια αρνητική ενέργεια, είναι πιο εύκολο να την απελευθερώσετε.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί, ότι όπως καθαρίζονται ενεργειακά το σπίτι και οι χώροι σας, το ίδιο ισχύει για το φυσικό και ενεργειακό σώμα σας.

Ειδικά όσοι από εμάς είμαστε πιο διαισθητικοί ή με αυξημένη ενσυναίσθηση μπορεί να είμαστε πολύ ευαίσθητοι στα συναισθήματα και την ενέργεια των άλλων, επομένως είναι εύκολο να καταλάβουμε την κακή διάθεση, τον θυμό ή τη λύπη κάποιου άλλου ή την έλλειψη κινήτρων.

Ο καθαρισμός του εαυτού σας μπορεί να είναι ένας πραγματικά ισχυρός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε πάντα στη δική σας ενέργεια. Το να κάνετε μπάνιο ή ντους στο τέλος της ημέρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος ειδικά αν προσθέτετε και τα ανάλογα ενεργειακά βότανα – έλαια – άλατα.

Πως καθαρίζουμε ενεργειακά ένα χώρο ?

Να αναφέρουμε ακόμη μια φορά, τα εξής :

Ο ενεργειακός καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται σε έναν τακτοποιημένο και καθαρό χώρο. Οι τρόποι που μπορούμε να καθαρίσουμε ενεργειακά ποικίλουν, δίνοντάς μας επιλογές για όλα τα γούστα.

Όλα γύρω μας, φέρουν τη δική τους ξεχωριστή ενέργεια και μέσα σε αυτά ανήκουν τα λουλούδια, τα βότανα, τα φυτά και τα δέντρα. Συγκεκριμένα από αυτά, έχουν ως ιδιότητες να καθαρίζουν ενεργειακά.  

  • Αρωματοθεραπεία :

Η μέθοδος της αρωματοθεραπείας σαφώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να επιδρά στον άνθρωπο, αλλά και στο χώρο.

Α. Αιθέρια έλαια :

Τα αιθέρια έλαια είναι τα φυσικά αποστάγματα και έλαια των βοτάνων που όταν διαχέονται σε ένα χώρο προσφέρουν όλες τις ιδιότητες τους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ατμού με αρωματιστές ή μέσω Aroma Lamps (ηλεκτρικοί αρωματιστές).  

Β. Wax Melts :

Τα Wax Melt είναι κέρινες ταμπλέτες εμποτισμένες με αιθέρια έλαια και πολλές φορές και βότανα στη φυσική τους μορφή, οι οποίες καίγονται όπως και τα αιθέρια έλαια σε αρωματιστές προσφέροντας και αυτές με τη σειρά τους έναν τρόπο καθαρισμού.

  • Καπνός :

Καθώς είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδος στον κόσμο, οι επιλογές είναι πολλές.

Α. Smudging:

Αυτή η μέθοδος πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πίσω καθώς είναι μια αρχαία πρακτική που χρησιμοποιούσαν οι αυτόχθονες πληθυσμοί για να καθαρίσουν την αρνητικότητα στην αύρα, το σώμα ή τον φυσικό χώρο. Το κάψιμο του φασκόμηλου, του Palo Santo, του Yerba Santa και γενικότερα ο καπνός που προέρχεται από καύση βότανων στη φυσική τους μορφή καθαρίζει τις αρνητικές ενέργειες. Τα Smudge Sticks είναι δέσμες βοτάνων και λουλουδιών τα οποία καίγονται στη φυσική τους μορφή.

Β. Θυμιάτισμα – Λιβάνισμα:

Αυτή η μέθοδος ξεκίνησε από εμάς, καθώς οι φυσικές ρητίνες είναι άφθονες στη χώρα μας. Λιβάνι, μύρο, μοσχολίβανο είναι μερικές ρητίνες που καίμε είτε σε αρωματιστή είτε σε καρβουνάκι και έχουν ως ιδιότητα τον καθαρισμό ενός χώρου από οποιαδήποτε δυσλειτουργική ή άσχημη ενέργεια.

Γ. Αρωματικά Στικ και Κώνοι :

Η Ινδία, ειδική στην κατασκευή αρωματικών στικ και κώνων από φυσικά βότανα χρησιμοποιεί αύτη τη μέθοδο από αρχαιοτάτων χρόνων και χάρη σε αυτή, στις μέρες μας έχουμε τη δυνατότητα να καθαρίζουμε ενεργειακά ανάβοντας ένα αρωματικό στικάκι ή ένα κώνο.

  • Ενεργειακά Κεριά :

Τα ενεργειακά κεριά είναι εμποτισμένα με αιθέρια έλαια, λουλούδια και βότανα, λίθους και έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για ενεργειακό καθαρισμό.   

Μπορείτε πάντοτε να ενισχύσετε το χώρο σας με λίθους, ποτ πουρί καθαριστικών βοτάνων,  ενεργειακά πουγκιά, αντικείμενα προστασίας όπως το χέρι της Χάμσα και φυσικά να χρησιμοποιήσετε ενεργειακά καθαριστικά μείγματα καθώς και μόνιμους diffusers.

Είμαστε τόσο ισχυρά όντα, και είναι τόσο σημαντικό να είμαστε περιτριγυρισμένοι από θετική ενέργεια. Αυτό που σκεφτόμαστε δημιουργούμε και αυτό που δημιουργούμε μας περιβάλλει.

Η μεταφορά αρνητικών μορφών σκέψης ή άσχημης δυσλειτουργικής ενέργειας είναι αναπόφευκτη κατά καιρούς. Είτε προκύπτει από έναν καυγά είτε από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά… όλοι το περνάμε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αρνητική ενέργεια είναι προσωρινή, και με ποιους τρόπους μπορείτε να την αντιμετωπίσετε και να την μετατρέψετε σε θετική.

Σχολιάστε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας!

  • Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν καινούργιο κωδικό.